Nathalie

Emiliasmamma

HAR EMILIA EN UTVECKLINGSSTÖRNING?

I torsdags hade jag ett telefonmöte med en psykolog från Autism centret. Hon frågade hur det går för Emilia rent allmänt, hon checkade av vad hon kan och om om vi misstänker en utvecklingsstörning så vi kan förbereda inför skolan. Frågorna hon ställde var bla: Äter hon med bestick? Självskadebeteende, klär hon på sig själv? Leker med andra barn? Pratar hon, vad gillar hon att göra?

Emilia har inga svårigheter med att äta själv, klä på sig, borsta tänderna, självskadebeteende har hon inte psykologen frågade även om hon stoppar massa saker i munnen när hon blir arg eller klättrar högt och hoppar ner från ex TVbänk eller liknande, och det gör hon inte. Hon leker väldigt bra med med sin lillasyster dom leker allt från kurra gömma, dom gör hyss ihop, dom målar, dom leker rollekar tillsammans, på förskolan har hon börjat leka med 2-3 barn 😍

Det ända som är problemet är att hon inte pratar på förskolan hon nickar ja eller nej men sen är hon helt tyst, tills jag hämtar henne då babblar hon på som bara den. Selektiv Mutism? Eller hon kanske inte vill prata med nån på förskolan? Hoppas det släpper snart!

Hon älskar och rita/ måla på förskolan och det ligger  alltid en teckning på hela familjen på hennes hylla.

Psykologen var väldigt imponerad över hur mycket Emilia har utvecklas sen hon fick diagnosen. Så det ända som drog ner det lite var att hon fortfarande hade blöja men hon såg inte att Emilia har en utvecklingsstörning utan ”bara” autism, vilket vi inte har misstänkt heller. Det blir toa party kurs hos Autism centret i vår sen ska den där blöjan bort.

Och lite senare ska vi göra en ny utredning då det var svårt och utföra tester när hon var så liten. Så nu ska vi förbereda inför skolstart i höst och hoppas Emilia kommer att klara av det. Usch känns så ledsamt och lämna trygga förskolan med fantastiska pedagoger, men liten börjar bli stor ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Nathalie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats