Nathalie

Emiliasmamma

VARFÖR VILL HON INTE?

I torsdags så åkte jag barnen och deras farmor till hågelbyparken vi käkade lite lunch på mc Donalds och barnen var superglada.

När vi kliver ur bilen och ska börja gå till den stora parken där det finns djur, lekplats, bilar osv så börjar Emilia stor gråta och skrika. Jag kunde inte ställa ner henne och hon ville inte sitta i mitt knä inte leka ingenting. När jag ställde ner henne för jag orkade inte bära henne för hon är rätt tung då började hon skrika ännu mer och slåss. Jag bar runt på henne i typ 50 min och hon skrek i 45 runt hela parken. Hon hatar och vara ute och ingen förstår varför för på förskolan har hon haft jättekul ute men dom sista dagarna innan semestern har hon suttit inne i hallen.

Och jag tycker synd om Isabelle som blir lidande för att vi måste åka hem för det funkar inte att Emilia sitter och skriker halsen av sig i typ en timme för att hon vill åka hem.

Det är semester nu och jag vill kunna göra saker men hur tusan gör man om hon inte vill vara ute? Jag kan ju inte tvinga henne om det är så att hon tycker det ör obehagligt eller vad det är! Jag vet inte vad jag ska göra, det blir ett samtal till till Autism centret för det här är ohållbart.

Har ni barn med autism som vägrar gå ut, vad beror det på?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Nathalie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin Gillfjärd

    Nathalie, mitt tips/förslag är att satsa på sociala berättelser.
    Lägg upp bilder, det här ska vi göra idag, ta bort en bild i taget efter varje händelse. Detta så att Emilia kan förbereda sig. Du som är duktig att fota, gör det eller ta bilder från nätet. Berätta innan och visa bilder och beta av. Testa, jag tror att det kommer att vara värt det.

stats